Gele hesjes

U kent ze wel, de gele hesjes. Omdat de gemeente te lui is om een stoplicht te plaatsen, staan er opeens zes verkeersregelaars. Ze voeren vriendelijk hun werk uit en blijven lachen. Ondanks dat ze slechts een hongerloontje krijgen. Ondanks dat ze verrot worden gescholden door aso's omdat ze in hun ogen in de weg staan.
U kent ze wel, de gele hesjes. Medewerkers van de plantsoenendienst die uw troep opruimen. Ondanks dat ze afgebeuld worden in een chain gang die werkbrigade heet, voeren zij hun werk vriendelijk uit en blijven lachen. Ondanks dat er op ze neer gekeken wordt en terwijl zij een blikje aan hun prikker rijgen een aso er een blikje naast gooit.
En zo zijn er wel meer beroepsgroepen die in gele hesjes werken. De plantsoenendienst heeft intussen een andere kleur gekozen. Dit omdat de gele hesjes intussen door een andere groep zijn geconfisqueerd: de aso's die de oorspronkelijke gele hesjes het werk onmogelijk maken.

De gele hesjes-beweging komt, net als dat we destijds allemaal Charlie wilden zijn, overwaaien uit Frankrijk, het doodzieke broertje van Europa. Volgens de beweging zelf is het de grootste beweging die er ooit geweest is, maar bij demonstraties krijgen ze amper mensen op de been. Logisch, want de beweging bestaat vooral uit Twitter-gekkies en die komen niet graag buiten, die zitten bij voorkeur anoniem achter hun beeldscherm. De frontvrouw kan vanwege haar beperkte verstandelijke vermogens ook niet goed duidelijk maken wat de beweging wil. Ze bazelt iets over Onvrede. Nader research leert dat de beweging alle ultrarechtse ideeën omarmt. Zoals Zwarte Piet, weg met vluchtelingen, weg met vaccinaties en weg met alles wat gericht is op anderen helpen als ze zelf maar worden geholpen. En meer democratie. Want er zitten veel leden van Forum van Democratie bij de gele hesjes. En natuurlijk ook van de PVV, wat zwarte schapen uit de SP, Pegida en natuurlijk ook voetbalhooligans. Die hooligans weten beslist niet waar ze tegen demonstreren maar zijn er altijd bij als er wat te keten valt. Bij de laatste demonstratie gooiden hooligans met vuurwerk. Logisch, want het was tegen oud- en nieuw. Hadden ze pistolen gehad, dan hadden ze daarmee wel geschoten.

De gele hesjes zijn een virus. Het waait dus ook weer voorbij. In Frankrijk hoor je er weinig meer over. Maar een virus moet je keihard aanpakken anders wordt het van kwaad tot erger. Pak de oneigenlijke gele hesjes op en stel ze te werk bij hen die de gele hesjes toebehoren, de verkeersregelaars en de medewerkers van de plantsoenendienst. Dan leren ze manieren van hun collega's, doen ze nuttig werk voor de maatschappij en weten ze ook eens hoe het voelt om uitgescheten te worden.