Antizwabbervaccinatie

Het Nederlandse coronabeleid kenmerkt zich door Aannames. Niets is bewezen. Premier Van Dissel en vicepremiers Kuipers, Gommers en Osterhaus bepalen het beleid. Minister De Jonge blundert zich een slag in het rond en is daarom de Kop van Jut. Het kabinet is demissionair en sommige ministers hebben daardoor geen reet meer te doen. Je zou dus zeggen: neem wat van zijn takenpakket over, maar niemand durft er zijn vingers aan te branden.

Het zwabberen begon met eerst geen mondkapje, later wel mondkapje. Iedereen die niet onder een steen heeft gelegen, had kunnen voorspellen dat het invoeren van de ingrijpende Avondklok veel weerstand op zou roepen en tot rellen zou leiden: remember onder meer oud- en nieuwfeesten, voetbalhuldigingen en in de prehistorie Haren. Iedereen behalve de burgemeesters en hun korpsen. Nadat hele steden waren vernield, kregen ze zelfs een compliment van Grapperhaus.
Diezelfde Avondklok die vanwege een door een wappie aangespannen proces van tafel werd geveegd. Het kabinet toonde zich eindelijk eens slagvaardig, hadden ze bij de toeslagenaffaire moeten doen, en diende hoger beroep in. Het gevolg was dat de rechter de Avondklok alsnog toestond en voor het geval dat lag er ook al een wetje klaar. De verworpen Avondklok was dus alweer toegestaan voordat die weer in zou gaan. Bent u daar nog?
Intussen is Nederland van helemaal onderin naar plek vier in Europa met betrekking tot percentage vaccinaties, dat zou een hele prestatie zijn als we niet zo’n klein land waren. In ieder geval bewijst de GGD ermee behalve te lekken ook dingen goed te kunnen. Maar de tijdigheid en de informatievoorziening is nog steeds bagger. Ik ben 63 en zou half februari met AstraZeneca door de huisarts gevaccineerd worden. Als ik ze bel, verwijzen ze me door naar de GGD. Ik hoop dat ik voor mijn 65ste ben gevaccineerd anders val ik weer in een andere groep en begint het circus opnieuw…
Essentiële kledingzaken dicht maar snackkoning FEBO open. Hutje-mutje-parken open maar terrassen zijn de klos. Nu moet de jeugd weer voorrang krijgen. Dus scholen open en ze mogen sporten. Ik mag dat niet in teamverband, heb daardoor nu suiker, hoge bloeddruk en obesitas. Eh… ze willen de ic’s toch wat ontlasten?

En dan willen ze ook nog eens de verkiezingen laten doorgaan. Peilingen wijzen uit dat de formatie minimaal een jaar gaat duren. In die tijd wordt er niet gewerkt aan het belangrijkste dossier te weten corona. Dan is het leed niet te overzien en liggen alle ic’s in Europa vol met Nederlandse patiënten.
Verschuif dus de verkiezingen en werk aan een consistent coronabeleid. Dat is alleen maar te realiseren door degenen die daarvoor verantwoordelijk zijn te vaccineren met een… antizwabbervaccinatie.