Fieldlabs

Fieldlabs zijn massale evenementen waarbij het gedrag van bezoekers wordt onderzocht. De enige voorwaarde is een negatief testresultaat wat overal te koop is en verder mag je je goddelijke gang gaan. Corona ligt dus massaal op de loer. Net als bij volstromende parken en een kampioensfeest van Ajax. Alleen zijn fieldlabs overheidsevenementen dus mag het. Het is peperduur, geef dat geld dus liever aan, nog steeds, noodlijdende branches.
Ook ziekenhuizen zijn, net als tegen de ingegane versoepelingen, tegen fieldlabs maar dat kan me even geen reet schelen. Droeftoeters als Gommers en Kuipers lopen alleen maar te mekkeren maar dragen niets bij: ‘kan niet, mag niet’ is hun motto. Denk liever na over hoe mensen te informeren dat de kans dat je trombose krijgt door een prik 0,0000001 procent is, kleiner dan dat er een kabinet Rutte IV komt. En hoe je sneller kunt vaccineren, dat is belangrijk. Daardoor redden we het ook met de ic-bedden.
Nee, laat mij maar lekker veilig met 50 man op een terras of met 20 man in de Action dan met zijn duizenden op een onveilig fieldlab met slechte muziek van Dreetje Hazes junior.

Ondertussen zijn we sinds het Omtzigt-debat niets met de formatie opgeschoten. In dat debat was de Kamer, waarschijnlijk omdat ze nieuw was, nog fel. Bendeleider Rutte overleefde dankzij zijn partners in crime D66 en CDA maar ter nauwe nood een motie van wantrouwen. Bijna niemand wilde in één kabinet met Rutte. Er werd verjonging aangekondigd, dus Tjeenk Willink werd benoemd als informateur: hij was nog politiek adviseur van Joop den Uyl.
De trage Herman had al klaar moeten zijn toen er opnieuw wat uitlekte, dit keer de notulen uit de ministerraad over de toeslagenbeerput. Conclusies uit die notulen waren onder meer dat er informatie voor de Kamer werd achter gehouden, het niet ging om de slachtoffers, mensen moesten worden gesensibiliseerd en dualisme was verboden, kortom: allemaal politieke doodzonden, eigenlijk veel erger dan die Functie elders. Maar tijdens het debat leek de een paar weken terug nog zo felle Kamer gedrogeerd, lamgeslagen. Het kabinet kwam weg met een fluisterzacht: ‘Foei Rutte.’
De tijd heelt kennelijk zelfs de meest stinkende wonden. Herman concludeerde ook al: ‘De tijd is rijp om te formeren.’ Bijna iedereen wil weer met Rutte regeren. Dat kabinet Rutte IV zal er dus wel komen al zal het heel lang duren: niemand wil nog water bij de wijn doen en er zullen heus nog wel wat lekkages volgen. Maar ik schat in dat in de loop van 2022 dat kabinet er gewoon zit.

Zoals ik al zei ben ik tegen fieldlabs, ook omdat ze niet veilig zijn. Ik kan me maar één veilig fieldlab voorstellen: die voor Betrouwbare politici.