Influentials

Ik doe niet meer mee met influentials. Ik bedoel met misbaksels als Famke Louise, Mental Theo, Thomas Berge, Robert Jensen en de gebroeders Roelvink. Overeenkomsten: ze zijn allemaal oliedom, hebben heel veel volgers, vooral jeugd met een IQ zo groot als hun schoenmaat. En juist die jeugd heeft, zo is gebleken, geen zetje in de rug nodig om zich níet aan de coronaregels te houden. Maar het is niet alleen de jeugd, ook volwassenen als Grapperhaus lichten hun handen met de regels. En daardoor is er nu een tweede golf. Je hebt ook een andere uiterste in dit spectrum, die is net zo irritant. Mensen die mensen zonder mondkapje als melaats beschouwen en er chagrijnig met een grote boog omheen lopen. Het betreft meestal vrouwen met een bril en een onverzorgd kapsel.
Er zijn ook influentials die volop meedoen maar net zo irritant zijn. Ik noem viruswaanzinnige Willem Engel, Ab Osterhaus, Ali B., Peter R. de Vries en Akwasi.

Maar eh… wáár doen we niet meer aan mee??? Het is voslagen onduidelijk. Wél mondkapjes, geen mondkapjes? Leg jij de gemiddelde volger van Famke Louise maar eens uit wat het verschil is tussen een Dringend en een Dwingend advies. Dat wordt gelijk knokken bij winkels die mondkapjes gaan verplichten. De medewerkers daar zijn prima vakkenvullers of kassa maar blinken tegenover de gemiddelde Famke-volger niet uit in daadkracht. En de boa grijpt niet in. Daar zijn er te weinig van, het is niet Dwingend en ze hebben nog steeds geen wapens van Grapperhaus gekregen. Dus gaan de mensen die niet naar de ene winkel mogen naar de winkel ernaast. Die adverteert met: Geen mondkapje om betekent 10% korting!

Maar er gaat meer niet goed. Massaal testen is nog steeds niet mogelijk. In Duitsland wel. Die zijn vaak sneller en meer succesvol als ons. Ze hebben ook meer voetbaltitels. Nee, wij kiezen voor kwaliteit. Net of dat in grote laboratoria niet mogelijk is. Kom op, het is tweede golf! We mogen niet eens meer naar het voetbal! En een klein persoonlijk drama: Maurice de Hond mag nog steeds nergens aanschuiven. Kortom: Regering, burgemeesters, RIVM, noem maar op, waren zo goed begonnen maar zijn moe geworden. Moe van corona.
En dan is er nog iets. Het is goed dat er zoveel aandacht voor de economie is maar aan de lange rijen voor de Voedselbank wordt door de politiek nog steeds niets gedaan. Gelukkig zijn er buurthuizen en andere welzijnsinstellingen die gratis maaltijden voor de kwetsbaren koken. Behalve sponsoren zijn vrijwillige koks en maaltijdbezorgers van harte welkom. Ik roep alle influentials, andere nietsnutten, en natuurlijk al die stumpers van KLM en Shell die hun baan verloren zijn, van harte uit om mee te helpen!