Museum

Jullie kennen me al van de, humoristische, cartoons zoals die ik bij mijn columns plaats en waar mijn jaarlijkse Kerstkrans vol van staat. Dat blijf ik natuurlijk doen. Maar veel mensen, zoals mijn Facebook-vrienden, kennen me ook van mijn, zeg maar, meer serieuze schilderijen en tekeningen. Die dringen al langer aan op een expositie: nou, dan maar gelijk een eigen Museum!
Met dank aan kunstenaar Camille van Neer die mij les gaf ik Serieus Tekenen.

Ik begin met Portretten. Hierin Portretten van BN’ers en BB’ers die ik op een of andere manier bewonder. Een aantal van deze portretten heb ik intussen op de sociale media geplaatst maar hier krijg je ze vol op je scherm en zoveel als je wilt! Ik gebruik verschillende materialen zoals waterverf, Oost-Indische inkt en krijt. Zoals je op de tekening hierboven ziet. Heel gevarieerd dus. Bij elk Portret staat een korte toelichting.
Ik ben zoals bekend een Amsterdammer. Hieronder portretten van mensen die een nauwe band met Amsterdam hebben. Wanneer je op de naam klikt, kun je het portret bekijken. Heel veel plezier!

Adele Bloemendaal

André Hazes

Drs. P

Femke Halsema

Georgina Verbaan

Hans van Mierlo

Herman Brood

Jan Schaefer

Johan Cruijff

Majoor Bosshardt

Piet Keizer

Rinus Michels

Klik op de link hiernaast voor de Zaal met de overige Portretten.

In de Jaren een gebeurtenis uit de jaren vanaf mijn geboorte uitgebeeld in waterverf. Met uiteraard wat humor. Onderin steeds het jaar en een korte beschrijving van de gebeurtenis.

Onderin steeds het jaar en een korte beschrijving van de gebeurtenis. Hieronder een aantal schilderijen met binnenlandse gebeurtenissen. Wanneer je op de link klikt, kun je het schilderij bekijken:

1957 AOW

1959 DAF

1973 Autoloze zondag

1977 Molukse treinkaping

1980 Krakersrellen kroning Beatrix

1999 Nacht van Wiegel

2000 Vuurwerkramp Enschede

2002 Moord op Fortuyn

2013 Aardbevingen Groningen

2019 Stikstofprotesten

Klik op de link voor de Zaal met de overige Jaren. En... ze zijn allemaal al klaar!

En nu alweer de volgende serie! In Eeuwen historische gebeurtenissen vanaf het begin van de jaartelling tot aan mijn geboortejaar, vanaf dat punt begint de serie Jaren. Weer waterverf. Met uiteraard wat humor. Onderin steeds het jaar en een korte beschrijving van de gebeurtenis.

Hieronder een aantal schilderijen met buitenlandse gebeurtenissen. Achter de naam de eeuw waarin het zich afspeelt. Wanneer je op de link klikt, kun je het schilderij bekijken:

Titanic (20)

Elektriciteit (19)

Evolutietheorie (19)

Ludwig von Beethoven (19)

Raspoetin (19)

Beeldenstorm (16)

Maarten Luther (16)

Honderdjarige oorlog (14)

Vikingen (9)

Kamasutra (4)

Klik op de link voor de Zaal met de overige Eeuwen die al klaar zijn. Laatste update september 2022!

Het is de bedoeling dat het Museum Rijksmuseum-achtige proporties krijgt! Er volgt dus steeds meer!