Trucs

Deze maand gebeurde er vooral veel in het buitenland. In Libanon heeft iemand een nog veel grotere hoeveelheid vuurwerk dan destijds in Enschede laten staan. De boel ontplofte en het hele land werd vernietigd. De steun die daarheen is gegaan, is in de zakken van de corrupte regering verdwenen. In Wit-Rusland gedraagt de dictator zich, net zoals die in moederland Rusland, als een tsaar. Eindelijk stond er een tegenstander op waarin het volk vertrouwen had. En dan krijg je te maken met een fenomeen dat daar net zo gebruikelijk is als bij ons het niet naleven van de coronaregels tijdens een bruiloft: verkiezingsfraude.
Desondanks waren we gefocussed op de binnenlandse politiek. Of liever: hoe we het allerallerlaatste restje vertrouwen daarin verliezen.

Zo hebben we voor de zoveelste keer achter elkaar een ultrazwakke minister op het aller zwaarste departement wat er is: op Justitie zit columnist Gabberhouse. Gevolg is dat de politie niet functioneert, etnisch profileren aan de orde van de dag is, de rechtbanken jaren en jaren achterstand hebben, de georganiseerde misdaad weliger tiert als nooit tevoren. Met als klap op de vuurpijl dat die arme boa’s niet de middelen krijgen om de orde in coronaland te handhaven. Terwijl hun minister alleen maar holle frasen uitbraakt en er op los feest.
Maar nóg erger is dat de totale politiek ons en loer draait. Ik ben voor structurele verhoging van het salaris in de zorg, de coalitie is dat niet, de oppositie wél. Dus vroeg Wilders namens de oppositie om een hoofdelijke stemming. De coalitie rende weg waardoor er te weinig Tweede Kamerleden voor zoiets. De oppositie sprak er schande van, de niet wetende zorgsector mekkerde ze na. Onterecht. Want deze Truc is gewoon niet geoorloofd, hier zijn afspraken over gemaakt. Maar dat vergeten de media te vertellen, die nodigen liever voor de zoveelste achtereenvolgende dag Ab Osterhaus uit. Hoe dan ook: het was ‘niet goed voor het aanzien van de Tweede Kamer’, aldus een zeer milde Arib. Het ergste is misschien wel dat de hele oppositie Wilders niet in het cordon sanitaire doet maar er juist achter aanhobbelt. Omdat hij die structurele verhoging ook voor verpleegsters met hoofddoekjes wil? Ik dacht het niet!

Stop met die onzinnige hoofdelijke stemming. En Hoekstra: ga weer aan het werk. Verkoop de KLM aan Frankrijk. Doe dat snel dus voordat Frankrijk failliet is. Dat geld van KLM gaat naar de structurele verhoging voor de zorg en andere sectoren die dit al ver voor corona verdienden.
Een provinciaal land als Nederland heeft ook niet zo’n gigantisch vliegveld als Schiphol nodig, er zijn genoeg vliegvelden in de buurt. Plaats daar dus een heel groot coronaproof partycentrum. Zodat Gabberhouse zijn bruiloft daar dunnetjes over kan doen!