Waanzin

Het was de maand van de Herhaling. Zo was er weer sprake van Zwijgcultuur, oké, nog steeds bij de Belastingdienst maar nu ook bij #metoo 2.0., de damesturnsters. Eigenlijk niets nieuws onder de zon, want dit is al bezig vanaf de eerste dopingschandalen in de DDR. Zo was er voor de zoveelste keer een totaal mislukte Eurotop. En er was weer een actiegroep bestaande uit randdebielen. De Gele Hesjes die geen idee hadden waartegen ze protesteerden, kent u nog. De Farmers Defence Force, die toch wel een prestatie hebben geleverd door met een handjevol idioten een hele, op zich sympathieke, bedrijfstak, de boeren, in diskrediet te brengen, is niet van de beeldbuis weg te branden. En nu hebben we Viruswaanzin.

Ja, ook ik heb heel veel vragen over corona. Zoals als we weten dat corona geen paspoort nodig heeft om de grens over te gaan waarom we het niet, op zijn minst, Europees aanpakken? Waarom doen de experts geen concessies naar elkaar waardoor er, mogelijk, een acceptabele concessie uitkomt? En is er geen andere viroloog dan vinoloog Ab Osterhaus?
Er zijn in ieder geval twee dingen glashelder: er moet snel een vaccin komen en, zolang men niet meer weet, moet men anderhalve meter afstand houden.
We hebben in Nederland met betrekking tot corona drie soorten mensen. Zij die zich keurig aan de regels houden. Daar hoor ik bij. En zij die de regels aan hun laars lappen. Die vind je hutje mutje op stranden en in parken. Boa’s weigeren hen te bekeuren omdat ze geen wapens krijgen.
Virusaanzin gaat nog een stapje verder. Deze geestverwanten van Trump en Bolsonaro ontkennen corona. Ze mogen niet protesteren, dat moet dan weer voor de rechter, en dat terwijl Justitie al jaren achterstand heeft. Leden van de groep zijn aan twee dingen te herkennen: aan hun IQ schoenmaat en aan het matje in hun nek.
Is het gek dat velen bang zijn voor een tweede golf en at de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam het ook niet meer weten en maatregelen treffen waarvan ze weten dat die geen snars helpen?

Wat helpt wel? Pas de Segregatie toe. Zet heel Viruswaanzin en andere recidivisten vast in het Amsterdamse Bos en plaats daar een hek omheen. Regels: Verplicht hutje mutje staan, geen anderhalve meter en bij ziekte daar blijven. Drones tellen het aantal besmettingen. Is dat hetzelfde als de rest van het land, dan zijn de coronamaatregelen zinloos. De kans is vele malen groter dat het aantal besmettingen fors hoger is als in de rest van het land. Deze wake up-call zal heilzaam voor ons werken waardoor het reproductiegetal R als een baksteen daalt. Waardoor er straks geen corona meer is!